De eerste elektrische deelauto staat sinds vandaag op standplaats Maaseikerweg in Weert. Deze is onderdeel van Drive CarSharing, een deelautoconcept met 2 locaties en 4 voertuigen in Weert.

Henk Princen, directeur Drive CarSharing Nederland: “Het heeft even geduurd, maar nu hebben we ook een goede! De Renault ZOE met genoeg actieradius voor de milieubewuste autodeler. Een primeur voor Limburg!”.

Een 100% elektrische auto met een actieradius van 300km. Elektrisch rijden is de schoonste, stilste en zuinigste techniek en het biedt de beste toekomstperspectieven. Het is bijzonder zuinig, want de motoren gebruiken veel minder energie per kilometer dan gas, waterstof of dieselmotoren. Ook worden de auto’s veel slimmer en zuiniger gemaakt. Elektrische auto’s kunnen rijden op de enige duurzame energiebronnen die ruim voorradig zijn: stroom uit zon en wind. Nederland is als land heel geschikt voor elektrisch rijden, omdat er relatief korte afstanden worden gereden: de gemiddelde autorit is maar 16,7km.

Elektrisch rijden past perfect in het deelautoconcept. Een auto delen, is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Een deelauto is een huurauto, die je voor korte tijd (minder dan een dag) nodig hebt. U betaalt een tarief per uur en per gereden kilometer. Drive CarSharing combineert het gemak van een eigen auto met het financiële voordeel van gezamenlijk gebruik. Drive is efficiënt, divers, eenvoudig, voordelig en milieuvriendelijk. Meer informatie over Drive CarSharing is te vinden op www.drive-carsharing.nl of stuur een mail naar info@drive-carsharing.nl